Átalakulás
Beolvadás
A beolvadás fogalma
A beolvadás során egy vagy akár több társaság beolvad egy másik társaságba. A beolvadással a beolvadó társaság jogilag megszűnik, míg a meglévő társaság cégformája megmarad. tovább »
A beolvadás előnyei hátrányai
A beolvadás során a beolvadó társaság megszűnik és annak valamennyi joga és kötelezettsége automatikusan az átvevő társaságra száll át, amely változatlan jogi státusszal működik tovább. tovább »
A beolvadás folyamata
A beolvadás folyamatának főbb dátumai és a jogutódlással kapcsolatos további teendők. tovább »
Mit kínálunk
Vállaljuk cégek átalakulásának ügyvitelét rövid határidővel, egyszerű és gyors ügyintézéssel. tovább »
A beolvadás fogalma

Az átalakulás:


A társaságok átalakulása szűkebb fogalmi értelmezésben a cégforma változással járó átalakulást jelenti (pl. Bt. átalakulása Kft.-vé), a régi társasági formában működő cég megszűnik és az új társasági formában működik tovább, mint a megszűnt társaság általános jogutódja, azaz a gazdálkodó jogalanyok számában nem történik változás.


Tágabb fogalmi értelmezésben, az átalakulás magában foglalja az alanyszám változással járó egyesülést (összeolvadás vagy beolvadás) és szétválást (kiválás vagy különválás) is.


 


A beolvadás:


A beolvadás az egyesülés azon formája, melynek során a beolvadó gazdasági társaság megszűnik, és annak vagyona az átvevő gazdasági társaságra mint jogutódra száll át, amelynek társasági formája, jogi státusza változatlan marad.


 
Bemutatkozás Segítség Kapcsolat Adatvédelem Tartalomjegyzék
1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 11.
Telefon: +36 1 266-7777, Fax: +36 1 279-0323
Copyright © Alapítás.hu