Átalakulás
Beolvadás
A beolvadás fogalma
A beolvadás során egy vagy akár több társaság beolvad egy másik társaságba. A beolvadással a beolvadó társaság jogilag megszűnik, míg a meglévő társaság cégformája megmarad. tovább »
A beolvadás előnyei hátrányai
A beolvadás során a beolvadó társaság megszűnik és annak valamennyi joga és kötelezettsége automatikusan az átvevő társaságra száll át, amely változatlan jogi státusszal működik tovább. tovább »
A beolvadás folyamata
A beolvadás folyamatának főbb dátumai és a jogutódlással kapcsolatos további teendők. tovább »
Mit kínálunk
Vállaljuk cégek átalakulásának ügyvitelét rövid határidővel, egyszerű és gyors ügyintézéssel. tovább »
A beolvadás előnyei hátrányai

A beolvadás során a beolvadó társaság megszűnik és annak vagyon, valamennyi szerződéses és egyéb jognyilatkozatba foglalt joga és kötelezettsége a jog erejénél fogva, automatikusan az átvevő társaságra, mint általános jogutódra száll át, amely változatlan jogi státusszal (változatlan névvel, adószámmal, cégjegyzékszámmal) működik tovább.


A beolvadás abban az esetben javasolt egyesülési forma, ha az egyesülésben részt vevő valamely társaság kedvező piaci megítélése, domináns vagyontömege, egyéb jogi státusza miatt olyan előnyöket élvez, amely indokolttá teszi annak átvevő társaságként való fenntartását.


Az átalakulás révén a beolvadó társaság vagyona oly módon mozgatható át az átvevő társaságba, hogy nem keletkezik vagyonátruházási illeték-, vagy értékesítés utáni forgalmi adó kötelezettség.


Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az átalakuló társaság tagjait öt évig felelősség terheli a jogelődnek a tagsági viszonyuk megszűnése előtt keletkezett tartozásaiért.


 
Bemutatkozás Segítség Kapcsolat Adatvédelem Tartalomjegyzék
1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 11.
Telefon: +36 1 266-7777, Fax: +36 1 279-0323
Copyright © Alapítás.hu