Átalakulás
Összeolvadás
A összeolvadás fogalma
Összeolvadás esetén az összeolvadó társaságok valamennyien megszűnnek, de a megszűnéssel egyidejűleg egy új jogutód gazdasági társaság jön létre. tovább »
A összeolvadás előnyei hátrányai
Az összeolvadás során az egyesülő társaságok megszűnnek és azok valamennyi vagyona, joga és kötelezettsége a jog erejénél fogva, automatikusan az új társaságra, mint általános jogutódra száll át. tovább »
A összeolvadás folyamata
Az összeolvadás folyamatának főbb dátumai és a jogutódlással kapcsolatos további teendők. tovább »
Mit kínálunk
Vállaljuk cégek átalakulásának ügyvitelét rövid határidővel, egyszerű és gyors ügyintézéssel. tovább »
A összeolvadás fogalma

Az átalakulás:


A társaságok átalakulása szűkebb fogalmi értelmezésben a cégforma változással járó átalakulást jelenti (pl. Bt. átalakulása Kft.-vé), a régi társasági formában működő cég megszűnik és az új társasági formában működik tovább, mint a megszűnt társaság általános jogutódja, azaz a gazdálkodó jogalanyok számában nem történik változás.


Tágabb fogalmi értelmezésben, az átalakulás magában foglalja az alanyszám változással járó egyesülést (összeolvadás vagy beolvadás) és szétválást (kiválás vagy különválás) is.


 


Az összeolvadás:


Az összeolvadás az egyesülés azon formája, melynek során az egyesülő gazdasági társaságok megszűnnek, és vagyonuk az átalakulással létrejövő új gazdasági társaságra mint jogutódra száll át.


 
Bemutatkozás Segítség Kapcsolat Adatvédelem Tartalomjegyzék
1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 11.
Telefon: +36 1 266-7777, Fax: +36 1 279-0323
Copyright © Alapítás.hu