Átalakulás
Összeolvadás
A összeolvadás fogalma
Összeolvadás esetén az összeolvadó társaságok valamennyien megszűnnek, de a megszűnéssel egyidejűleg egy új jogutód gazdasági társaság jön létre. tovább »
A összeolvadás előnyei hátrányai
Az összeolvadás során az egyesülő társaságok megszűnnek és azok valamennyi vagyona, joga és kötelezettsége a jog erejénél fogva, automatikusan az új társaságra, mint általános jogutódra száll át. tovább »
A összeolvadás folyamata
Az összeolvadás folyamatának főbb dátumai és a jogutódlással kapcsolatos további teendők. tovább »
Mit kínálunk
Vállaljuk cégek átalakulásának ügyvitelét rövid határidővel, egyszerű és gyors ügyintézéssel. tovább »
A összeolvadás előnyei hátrányai

Az összeolvadás során az egyesülő társaságok megszűnnek és azok valamennyi vagyona, joga és kötelezettsége a jog erejénél fogva, automatikusan az új társaságra, mint általános jogutódra száll át.


Az összeolvadás abban az esetben javasolt egyesülési forma, ha az egyesülésben megközelítően egyenlő gazdasági súlyt képviselő felek vesznek részt, és az átalakulással arra vállalkoznak, hogy tőkéjüket, szellemi és egyéb erőforrásaikat egyesítve – figyelembe véve az esetleges felelősségi és jogutódlási szabályokat - új jogi státusszal (új névvel, adószámmal, cégjegyzékszámmal), új arculattal indítsanak egy társaságot.


Az átalakulás révén az egyesülő társaságok vagyona oly módon mozgatható át az újonnan létrejövő társaságba, hogy nem keletkezik vagyonátruházási illeték-, vagy értékesítés utáni forgalmi adó kötelezettség.


Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az átalakuló társaságok tagjait öt évig felelősség terheli a jogelődnek a tagsági viszonyuk megszűnése előtt keletkezett tartozásaiért.


 
Bemutatkozás Segítség Kapcsolat Adatvédelem Tartalomjegyzék
1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 11.
Telefon: +36 1 266-7777, Fax: +36 1 279-0323
Copyright © Alapítás.hu