Megszüntetés
Felszámolás
Mit jelent a felszámolás
A felszámolási eljárás célja, hogy a hitelezők hozzájussanak a jogos követeléseikhez egy olyan adóssal szemben, amely fizetésképtelenné vált. tovább »
A felszámolás folyamata
A felszámolási eljárás megindítása az illetékes bíróság előtt kezdeményezhető. Ha az adós felszámolását elrendelő végzés jogerőre emelkedett, a bíróság haladéktalanul elrendeli e végzésnek a Cégközlönyben való közzétételét. tovább »
Mit kínálunk
Vállaljuk cégek átalakulásának ügyvitelét rövid határidővel, egyszerű és gyors ügyintézéssel. tovább »
Jogszabályi háttér
A jogszabályokban sokszor nehéz megtalálnunk a vonatkozó rendelkezéseket, ezért jogszabályi háttér című cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget. tovább »
Mit jelent a felszámolás

A felszámolás alapvetően abban különbözik a végelszámolástól, hogy felszámolásra a cég fizetésképtelenségére tekintettel kerül sor.


 


A felszámolás főbb esetei:


1.       Amennyiben a társaság várhatóan nem tudja megfizetni tartozásait, és - az adott körülmények között - más megoldás (pl. tagi pótbefizetés) sem biztosítható, amely kiemelhetné pénzügyi válságából a céget, a társaság saját maga ellen kezdeményezhet felszámolási eljárást.


Ha a társaság megmentése a cél, akkor csődeljárás megindítása javasolt.


2.       Az egyéb jogszabályi feltételek fennállása esetén, felszámolást az adós társaság bármely hitelezője kérhet, amennyiben lejárt és nem vitatott követelése áll fenn a társasággal szemben.


A más hitelező által indított felszámolási eljárásban is van esélye a társaság megmentésének, aha a hitelezők és az adós között egyezség jön létre.


 


 
Bemutatkozás Segítség Kapcsolat Adatvédelem Tartalomjegyzék
1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 11.
Telefon: +36 1 266-7777, Fax: +36 1 279-0323
Copyright © Alapítás.hu